maandag 8 november 2010

Monchou taart

Voor het afgelopen weekend heb ik een monchoutaart gemaakt. En hij was echt geslaagd!
Makkelijk en snel te maken. Dit is het recept (en helaas, alweer de taart opgegeten voor ik eraan dacht een foto te maken!):

Ingrediënten

Voor de bodem:
300 gram biscuitjes, bijvoorbeeld Verkade digestive puur, bastogne koeken of speculaasjes. Ik heb speculaasjes gebruikt.
125 gram boter (margarine of roomboter)

Voor de vulling:
200 gr. monchou
75 gr witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
250ml slagroom
1 zakje klopfix (dr. Oetker)
1 blik kersenvlaaivulling (Hak) (als je kersen niet lekker vind kunnen er ook best aardbeien op!)

Springvorm van ongeveer 26 cm. Deze met bakpapier bekleden.

Bereidingswijze
Zo maak je de bodem:

Maal de koekjes fijn. Smelt de boter in een pannetje.
Doe de koekkruimels erbij. Goed roeren.
De bodem van de springvorm hiermee vullen en goed aandrukken.
Zet de springvorm in de koelkast.

De vulling:
Haal de monchou op tijd uit de koelkast, zodat hij iets zachter wordt.
Klop de slagroom (op 5 eetlepels na) stijf met de vanillesuiker en klopfix.
Prak de basterdsuiker door de monchou.
Als de monchou niet te massief meer is doe je er de 5 ongeklopte lepels slagroom door en meng je het goed met de mixer met gardes tot een glad mengsel.
Meng vervolgens de geklopte slagroom door de monchou en probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.
Stort dit op de koekbodem en verdeel netjes zodat hij overal even dik is.
Vervolgens doe je de vlaaivulling erover en laat je hem in de koelkast opstijven.
Deze taart kan bijna niet mislukken!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten