Tips

Taarten bakken is één van mijn hobby's.
Ik vondt het altijd al erg leuk om te bakken. Als kind wilde ik altijd al koekjes bakken en hielp ik mee met cake en boterkoek bakken. 
Later gebruikte ik zelf  altijd kant en klare pakken cakemix, maakte ik taarten van dr. Oetker en appeltaart mix van Honig.
Allemaal hele fijne producten. Maar sinds ruim 1 jaar ben ik mij gaan richten op het zelf bakken van taarten met enkel wat basisingrediënten. Heerlijk, en de variatie is eindeloos. Bijna elk weekend bak ik wel wat en ik probeer telkens weer wat nieuws uit.
Omdat ik in het begin nog wel eens moeite had met 'baktermen' leg ik hier het ea uit zodat ook beginners probleemloos aan het taarten bakken kunnen.
En als je vragen hebt, stel ze gerust!!

Ik zal hieronder eerst een rijtje weergeven van producten die ik standaard in huis heb:
  • Patent bloem
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Bakpoeder
  • Vanillesuiker
  • Kristalsuiker
  • Witte basterdsuiker
  • Poedersuiker
  • Vanille aroma (flesje dr. Oetker)
  • Gelatine blaadjes
  • Cacaopoeder
  • Kaneel
Wat verder onmisbaar is bij taarten bakken:
  • Beslagkom
  • Handmixer met garden en deeghaken
  • Staafmixer evt met funtie om te hakken (kan ook in een keukenmachine)
  • Goede (digitale) weegschaal (digitaal vindt ik het prettigste, je kunt vanaf 1 gram afwegen!)
  • Bakpapier
  • Roestvrijstalen zeef
  • Eventueel een taartenzaag (staat hiernaast op het plaatje). Hiermee kun je taarten kaarsrecht horizontaal doorsnijden. ( Te koop bij Cook&Co voor 2.99!)
  • En verder natuurlijk diverse springvormen en andere taartvormen.



Tips en trics

- Als je eieren gaat stijfkloppen: Zorg dat je altijd een vetvrije kom heb en vetvrije gardes. Het kleinste spoortje vet kan er al voor zorgen dat de eieren niet stijf worden!
Dus altijd van te voren nog een keer goed afwassen!
En bovendien mag er geen eigeel in zitten, dan lukt het ook niet..

- Laat een taart altijd goed afkoelen op een rooster voor je hem gaat vullen, snijden en decoreren!

- Zeef bloem, maizena, bakpoeder en poedersuiker altijd 1 of 2 keer om klontjes in je beslag te voorkomen.


- Een springvorm makkelijk met bakpapier bekleden

- Au bain marie smelten: Je doet boter, chocola of wat je ook wilt smelten in een vuurvast kommetje en je zet dit in een pan met zachtjes kokend water. De inhoud van je kommetje smelt zo heel rustig.

- Rijzen

- Monchou vind je in het koelvak bij de kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten