Taart recepten





Mokkataart met chocoladebodem

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 250 gram mascarpone
  • 5 eetlepels koude sterke koffie
  • 2-3 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • cacaopoeder om te garneren
  • Springvorm 26 of 28 cm
Smelt de boter au bain marie maar laat deze niet vloeibaar worden.
De chocolade fijn raspen of malen en ook au bain marie smelten.

Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 200 Graden.
Splits de eieren. De eieren met de suiker tot een zeer schuimige massa kloppen. De gesmolten boter en gesmolten chocolade hier door heen roeren.
De eiwitten stijf kloppen en op de chocolade creme scheppen. Zeef de maïzena hierboven. Met een garde er luchtig door scheppen.
Doe het mengsel in de vorm en bak de taart ongeveer 40 minuten.
Na het bakken de taart nog even 5 minuten in de vorm laten zitten, dan storten op een rooster en volledig laten af koelen.

De mascarpone met de espresso, de slagroom en de poedersuiker mengen.
De taart hiermee bestrijken en 1 uur in de koelkast zetten.
Vlak voor het serveren bestuiven met wat cacaopoeder.

Variatie: Je kunt in plaats van koffie ook chocolade melk gebruiken voor een heerlijke chocolade taart!



Taartbasis: biscuitdeeg

Ingrediënten

  • 100 gram patentbloem
  • 4 eieren
  • 20 gram maizena
  • 120 gram kristalsuiker
Zet je ingrediënten afgewogen klaar en vet de springvorm in of bekleed met bakpapier.
Belangrijk: Was de beslagkom en gardes voor de mixer goed af met heet water en afwasmiddel! Doe je dit niet en er zit per ongeluk nog een (klein onzichtbaar) restje vet, zullen de eieren nooit stijf worden.

Doe de eieren en de suiker in de beslag kom en klop dit in een gootsteen gevuld met warm water 10 - 15 minuten tot hij licht en lobbig wordt.
Je kunt controleren of het stijf genoeg is door je pink erin te steken. Als je een flinke piek kunt maken is het goed. *
Spatel voorzichtig de gezeefde bloem en maizena erdoor.
Doe het beslag in een springvorm en bak het 40-45 minuten op 180 graden. (Hete lucht 160 C)
Na het bakken de taart meteen storten op een rooster en voor verwerking volledig laten afkoelen.

Je kunt dit kapsel gerust invriezen en later gebruiken.

Met deze taart kun je eindeloos variëren.
Snij de taart 1 of 2 maal door en vul het met vulling naar keuze, bijvoorbeeld botercreme, slagroom en jam.
Of bekleed de taart met marsepein.
Maak deze taart ook eens in een kom van rvs. (goed invetten!) en bekleed met marsepein.

*Je kunt ook eerst de eieren splitsen en de eiwitten stijfkloppen en vervolgens de eidooiers er 1 voor 1 door roeren. Dat gaat veel sneller maar je moet wel de eieren goed kunnen scheiden. Als er ook maar 1 spoortje eigeel bij het eiwit zit kun je het eiwit niet stijf krijgen.

1 opmerking:

  1. Hallo Karlina!

    Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

    Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

    Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten

    Breng ons een bezoek!

    Emilie
    Volrecepten.nl

    BeantwoordenVerwijderen