dinsdag 26 oktober 2010

Herfst(soep)

Wat is de herfst mooi! Elk jaar geniet ik weer van de bomen voor ons huis. Vooral tegen een blauwe lucht steken de gele bladeren mooi af!

Vandaag heb ik pompoensoep gemaakt, dat past wel bij deze mooie kleuren.
Het is heel makkelijk en lekker.

Zo heb ik hem gemaakt:

Je hebt nodig:
1 pompoen, niet zo heel groot.
2 uien
Bouillonblokjes (kip)

Snijd de pompoen door de helft en in partjes (net als bij een meloen) en verwijder de zaden.
Schil de partjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snij de uien.
Smelt wat boter in een soeppan en fruit hierin de uien.
Bak de pompoen ook even mee en blus af met 250 ml water.
Breng dit aan de kook en laat 30 minuten koken.
Pureer de pompoensoep met een staafmixer, of als je die niet hebt, door een zeef.
Voeg eventueel nog wat water toe, maar maak het niet te dun.
Breng op smaak met de bouillonblokjes.

Met deze basissoep kun je alle kanten op, je kunt er soepgroente bij mee laten koken of maak er een pompoen-tomatensoep van. Maar gewoon 'zo' is die ook erg lekker!
Nog wat peper erop en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten