donderdag 12 april 2012

Bosvruchtenkwarktaart

Het vorige weekend heb ik een bosvruchtenkwarktaart gemaakt die ons goed bevallen is. Dus deze wil ik graag met jullie delen.


Ingrediënten

Voor de bodem:

50 gram bloem
25 gram maizena of allesbinder
2 eieren
60 gram suiker

Voor de vulling:

500 gram magere kwark
2 zakjes vanillesuiker
200 ml slagroom
200 ml melk
10 blaadjes gelatine
4 flinke eetlepels bosvruchten jam
Bosvruchten naar keuze - bramen, frambozen, bessen (evt. uit de vriezer)
Kristalsuiker naar smaak toevoegen

Springvorm 15 cm

Bereidingswijze:

Splits de eieren en klop de eiwitten in een brandschone, vetvrije kom stijf met de 60 gram kristalsuiker.
Roer de eidooiers erdoor.
Zeef de bloem en maizena er boven en spatel dit luchtig door het eiermengsel.
Stort dit beslag in de springvorm en bak 20-25 min op 180 Graden.

Laat even 5 min afkoelen buiten de oven. Verwijder dan de springvorm. Laat de bodem op een rooster afkoelen.
Laat de bodem volledig afkoelen voor je de vulling erop stort!

De vulling maak je zo:

Week de gelatine in een bakje met ruim koud water.
Klop intussen de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Roer hier de kwark doorheen en vervolgens de jam.
Verwarm de melk en los de gelatine hierin op. Laat iets afkoelen en mix het langzaam al roerende door het kwark-slagroom mengsel.
Vervolgens de bosvruchten met de mixer er door mixen, houd nog wat achter voor de garnering.
Nu even proeven of je het zoet genoeg vindt. Ik heb er geen suiker meer door gedaan. Mijn man vond dat dit eigenlijk nog wel nodig was geweest. Aan jou de keus!
Doe de bodem terug in de springvorm (doe er een velletje bakpapier onder!) en stort het kwark mengsel erop. Laat minimaal 2-3 uur opstijven in de koelkast.

Snij de taart in punten en garneer met de bosvruchten.
Eet lekker!

Tot slot nog een tipje van de sluier van waar ik op dit moment mee bezig ben...


2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, ik gebruik altijd een kant en klaar pak, maar misschien dat ik het eens aan de hand van dit recept probeer.
    Ben benieuwd wat je van het stofje gaat maken.
    groetjes Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmm wat ziet dat er goed uit zeg.Ik heb net gegeten maar het water loopt me in de mond. Ook je rok bij je vorige post ziet er heel leuk uit. Dat heb je goed gedaan hoor. Vroeger heb ik ook alles voor de kinderen gemaakt. Nu doe ik het bijna niet meer.
    Mijn dochter gaat liever shoppen.
    Fijne avond!
    xoxo Annette

    BeantwoordenVerwijderen