donderdag 10 maart 2011

Poppenjurkjes

In de afgelopen week ben ik druk geweest met het naaien van 2 poppenjurkjes, voor mijn 2 nichtjes.
Ik heb geen idee of de jurkjes de poppen zullen passen, ik ben een beetje bang van niet... Gisteren heb ik namelijk een kleertje van mijn eigen babyborn pop opgezocht (de pop kon ik helaas niet vinden!) en die erop gelegd. Het zal erom hangen! Toch heb ik een patroontje gebruikt uit het Knippie poppenkleren boek voor een pop van 44 cm. En de babyborn kleertjes die daar in staan zijn voor een pop van 43 cm. Dus of ik heb iets niet goed gedaan of het patroontje is gewoon niet geschikt voor een babyborn pop.

Maar het was wel erg leuk om te doen, en zo klaar! En je hebt er maar heel weinig stof voor nodig.
Ik gebruikte een stofje waarvan ik vorig jaar voor nichtje Marlize een zomerjurkje heb genaaid.
Dat was deze:
De poppenjurkjes lijken er een beetje op:


Ik bedacht mij dat je ook best van oude t-shirts of andere kledingstukken poppenkleertjes kunt maken. En toen we maandag in de kringloop liepen waren daar alle kledingstukken voor 0,50 cent per stuk! Dus ik heb maar een paar mooie stofjes gezocht waar ik nog wat mee kon. Echt leuke bedrukte stofjes waren er niet (meer) maar wel een roze t-shirt, een oud roze ribrokje en een rood vest.

Met ruches en lintjes en knoopjes kan ik hier best nog leuke dingen mee!
Je zou uit oude kledingstukken ook babykleertjes kunnen halen, dat kwam ik een keer tegen op deze website: http://babypatronen.50webs.com/inhoud.html
Al met al weer ideeën genoeg!
Fijne dag!

2 opmerkingen:

  1. You are full of good ideas this morning and lots of pretty things to show us too. I hope you find your doll. I would love to see it.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat slim om uit oude kleren weer poppenkleertjes of babykleertjes te maken. Ziet er leuk uit hoor.

    BeantwoordenVerwijderen